Ce erori juridice facem toți, deși n-ar trebui?
Actualizată în: 17 mai
1. Nu citim ce semnăm.
Mulți oameni semnează contracte fără să le citească integral sau fără să înțeleagă termenii și condițiile lor. Poți ajunge la costuri ascunse sau angajamente nedorite. N-ar trebui să mai semnăm documente până nu ne sunt clare toate prevederile lor, fiind una dintre principalele erori juridice. La Docs & Deeds, verificăm noi contractele, clauză cu clauză.
2. Nu ne știm drepturile.
Cele mai multe abuzuri sau cerințe inechitabile se întâmplă pentru că cei care le acceptă nu își cunosc drepturile. Când ai probleme legale, întreabă un avocat și vei fi surprins să descoperi cum se pot rezolva.
3. ”Mergem pe încredere”.
Cele mai comune erori juridice pleacă ș Nu participa la înțelegeri verbale. Oricâtă încredere ai în clienții sau partenerii tăi, pune totul în scris.
4. Folosim contracte neverificate.
Pune-ți la punct contractele pe care le folosești în business-ul tău, ca să nu ai surprize. Clauzele neclare sunt sursa celor mai multe litigii între profesioniști.
5. Dăm împrumuturi prietenilor sau familiei fără documentație formală.
Împrumuturile informale pot crea neînțelegeri și conflicte juridice dacă nu sunt documentate corespunzător. Din păcate, prietenii și familia ne surprind de multe ori la acest capitol, dar continuăm să procedăm la fel.
6. Neglijarea notificărilor legale.
Nu ne plac facturile, amenzile, notificările și altele asemenea, așa că adesea le lăsăm uitate pe vreun birou. Așa ajungem să plătim penalități de întârziere sau să pierdem unele drepturi.
7. Nu verificăm site-urile de pe care cumpărăm.
Nu zicem numai de termenii aplicabili, care-s probabil citiți doar de cine i-a scris. Ci magazinul online în sine nu este verificat, apoi ne trezim cu produse cumpărate și nelivrate.
Commentaires